Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nieżyjący anioł"

Odebrali mu dotyk anielski.
Aureole wyrzucili...

Pobili ...

Blask z oczu zmyli,
gdzie dobre słowo z ust umknęło ?
Wyrzucili, zdeptali, dobroć wyssali...

Już nie ma skrzydeł białych,
bo w błocie leżą,
połamane...

Bóg mu już nie ufa.
Nie dotrzymał obietnicy.
Nie stoi w szeregach anielskich.

Stał się nikim,
stał się człowiekiem

11 947 wyświetleń
101 tekstów
5 obserwujących
  • Akte

    2 March 2010, 21:44

    Podpisuje się pod papiruską :)

    Pozdrawiam