Menu
Gildia Pióra na Patronite

widmo przeszłości

oddaję Ci ostatnie tchnienie
na moich barkach spocznij
unicestwienia nadszedł czas -
przeszłości która budzi jeszcze strach
w dzikich snach - uleklam się kłamstw
tańcząca w czerwonej sukni
powierniczka diabła
rozwija skrzydła
czas zatoczył się jak pijany człek który
zgubił gdzieś na zakręcie zdarzeń buty
masz wybór ...
żyć jak chcesz
bądź załóż moje buty
przejdź przez moje życie
niekosztowne
życzę Ci szczęścia
cicho i skrycie żegnam się z łzami
bo wiem że czeka mnie inne lepsze życie
bez zbędnej nostalgii
i mimo że sęp przeszłości
szuka sposobności
nie podam się jego woli

23 959 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • fyrfle

    2 January 2018, 14:11

    :)

  • jesienna mgła

    14 December 2017, 00:03

    Trafiłeś w samo setno... jest jedna ważna zasada w życiu nigdy sie nie poddawaj... a druga zasada mówi trzymaj się zawsze pierwszej zasady !!! :)

  • fyrfle

    12 December 2017, 14:33

    Wiersz walki...