Menu
Gildia Pióra na Patronite

izolacja

Odciąć się od świata,
nie mieć nad sobą żadnego bata,
działać zgodnie z własną duszą,
nie poddawać się katuszą.

Czuć się wolnym całym sobą,
stać się szczęśliwą osobą,
głowę mieć pustą od zmartwień,
patrzeć na światło przez okno otwarteń.

Słuchać serca bicia,
nie zmuszając się do bycia
inna osobą,
gdy ktoś kieruje Tobą.

Zmusza, pozbawia zdania,
wpaja własne przekonania,
aż człowiek staje się twardą skałą,
zamknięty w sobie siłą niebywałą.

Lecz kiedyś trzeba zerwać te opoki,
jak najszybciej, bez żadnej zwłoki !
Bo najważniejsze jest własne zdanie,
tak było, jest i tak pozostanie !

5498 wyświetleń
28 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!