Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak kamień w wodę

Odchodzi się zawsze po cichu
Przepada się cichym pluskiem
Pierścienie na wodzie
Trwają krócej niż żegnaj

I nikt nie zapamiętał
Koloru twoich oczu i blasku spojrzenia
Gdy noc wstydliwie
Przeglądała się w ich błękicie

Odchodzi się zawsze bez słowa
Tych i tak padło zbyt wiele
Na wyjałowioną ziemię
Nasion co nigdy nie wzeszły

Dlatego nikt nie pamięta
Trzasku potłuczonych szczęść
Płaczu dziecka
I nieśmiałych próśb o miłość

Odejdę więc bardzo cicho
Zabiorę siebie z czyichś pamięci
Choć trochę przykro być ledwie chwilą
I nie zostać nawet wspomnieniem

Jak kamień w wodę....

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • silvershadow

    2 August 2015, 11:44

    "Pierścienie na wodzie
    Trwają krócej niż żegnaj" ...
    Nietuzinkowa treść. Bardzo zastanawiający.
    Powrócę jeszcze niejeden raz do tego wiersza.
    Pozdrawiam.

  • 2 August 2015, 08:14

    Tak naprawdę nigdy nie obchodzimy tylko nas nie ma

  • Cris

    1 August 2015, 22:21

    Kiedy człowiek odchodzi, wtedy zostaje zauważony, a i wspomnienia po sobie pozostawia, nie chcąc- zapamiętają...

    Pozdrawiam serdecznie :)