Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

odbuduj moje Niebo
na nowo zapal
potłuczone gwiazdy moich marzeń

betonowe ściany
ożyw
opowieściami o lądach
które są wciąż do zdobycia

w drewnianych skrzynkach na parapecie
posadź
zamiast kwiatów
Wiarę
pnącą się ku światłu
podobno to gatunek
zagrożony wyginięciem

szepcz mi bajki na dobranoc
ale tylko te
które ziścić się mogą

czekaj
pomimo wszystko
tuż za rogiem
na zakręcie
w środku burzy

i ucz mnie
jak odkrywać
słoneczne strony życia

a w moje drżące
zalęknione dłonie
włóż
małe skrawki Nadziei
która zasnęła na zimnym bruku
może ciepło mej duszy
przywróci
roziskrzoną zieleń jej oczu

660 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!