Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotność

Odbija się od zimnych ścian niepokoju
tworząc zamkniętą przestrzeń myśli
lustra czasu odbijają niezmiennie
wychudzone cienie niewypowiedzianych słów

jej obecność wypełnia powietrze
ciszą rozdzierającą płuca
więc każdy oddech tak bardzo boli
ciało słabnie, gdy wiara umiera
bo, po co walczyć skoro nadzieja odeszła
nawet serce ocieka lodem
wyrwij je bo i tak już nie bije

usta wykrzywione w niemym proteście chwil
żebrzą o łyk przebaczenia
bo czy masz prawo zamknąć powieki
nie otworzywszy ich wcale?

22 474 wyświetlenia
169 tekstów
170 obserwujących
  • topik

    14 January 2011, 17:23

    :)

  • IBELLA

    14 January 2011, 17:23

    :)

  • topik

    14 January 2011, 16:48

    dokładnie

  • Vort

    14 January 2011, 03:16

    ah po prostu, piszmy...

  • topik

    12 January 2011, 18:05

    ah przecież nie...

  • IBELLA

    12 January 2011, 15:52

    Eliz ... przecież Ty piszesz o wiele lepiej ode mnie :)

  • topik

    11 January 2011, 17:38

    chciałabym choć w połowie pisać jak Ty...

    piękne

  • IBELLA

    3 January 2011, 19:45

    ... Jakoś ostatnio same smutne frazy mi wychodzą ...

  • Vort

    3 January 2011, 12:08

    Końcówka mocna...

  • IBELLA

    2 January 2011, 16:42

    Dziękuję i wzajemnie :)