Menu
Gildia Pióra na Patronite

czekanie

od tygodni nie miała nic w ustach
wysuszona do kości
pusta

jednocześnie tak silna
pełna entuzjazmu wiary zapału
pragnie wznieść się
pomału

zbyt ciężkie korzenie
nie uleci daleko
chyba oswoi
ziemię

poczeka na
wybawiciela
który oczyści
miłością
brudne skrzydła

618 wyświetleń
15 tekstów
1 obserwujący
  • Archangel_Marco

    10 December 2012, 14:39

    A nie sądzi ktoś, że takie pragnienie w całym swym pięknie jest upiorne?
    A najgorsze, że diabelsko naturalne! Diabli nadali...

  • Necia43

    10 December 2012, 14:33

    piękny..