Menu
Gildia Pióra na Patronite

kiedyś się zmarło

od tego czasu minęło niewiele
choć nie wygląda

a jak ma w sumie
bo przecież on nie istnieje

że niby jestem szczęśliwy
taki martwy
nieliczący

niepijący
palący nie
zdradzający
w ogóle

że już prawie nie mam wyrazu
nie tylko twarzy ale
żeby opisać
to całe wszechumieranie

jak blisko mi teraz życia
gdy nie rozumiem
niczego

42 460 wyświetleń
808 tekstów
64 obserwujących
  • one drop for all

    1 November 2018, 03:16

    w taka sztuke chyba wierze.

  • danioł

    29 October 2018, 20:12

    sztuką jest by to przyjąć

  • one drop for all

    29 October 2018, 01:02

    doswiadczenie, warsztat, to podobne terminologie

    sztuka chyba jest aby nie wracac

    nie wiem do konca
    ale sie zgadzam troche

  • danioł

    25 October 2018, 07:20

    napisałbym
    'umieranie to sztuka, wymaga warsztatu'

    ale skoro sztuka to i talentu .... a tu już nie wiem

  • one drop for all

    25 October 2018, 02:52

    Umieranie to sztuka. Wymaga doswiadzenia.

  • danioł

    17 October 2018, 19:39

    słowa są puste dlatego znaczą aż tak wiele

  • onejka

    17 October 2018, 07:29

    Że niby jestem szczęśliwy...niby... jedno słowo a tak wiele znaczeń

  • danioł

    16 October 2018, 19:41

    to wyraz radości nie smutku

  • onejka

    16 October 2018, 08:06

    Człowiek niepełny śmierci się chwyta... może czasem lepiej się zalać niż pogrążać ?

  • sprajtka

    16 October 2018, 07:36

    Doszukiwać się życia....dobra rzecz...bo cieszy :-)