Menu
Gildia Pióra na Patronite

Aniele

od tego co mnie rani chroń mnie
aniele
modlę się dziś do Ciebie
wskazówki wskaż mi na mym
pochmurnym niebie
prowadź drogą błękitną
prowadź w słońca blasku
mimo że tyle mam w sobie lęku
tyle straconych chwil
tyle błędów
naucz mnie iść dobrą drogą

bo cieszą mnie nawet porażki i łzy
bo ludzką jestem tylko istotą
i krew płynie mi burzliwa w ciele
więc proszę o spokój ducha

W ciszy się modlę do Ciebie mój aniele
i proszę o odrobinę zrozumienia
i proszę też o wybaczenie
dziękuję że trwasz przy mnie
mimo że tyle mam do przebaczenia
dziękuję za skrzydła które mnie niosą
przez życia nawałnice
może kiedyś jak los da spotkamy się tam w gwiezdzistym niebie

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!