Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Atelier

od pierwszego pędzlem muśnięcia
wychodzisz mi z zamkniętymi oczami
trafnie co do rysy

od każdego kolorem zamieszania
wyglądasz wyraźnie znajomo
bliższy o kolejny odcień

profile z różnych stron
szkicuję we wszystkich nastrojach

akty na wiele sposobów
przedstawiam w każdej pozycji

jesteś tu ze mną od lat
zamykamy się co noc
w ramach kolejnego obrazu

12 230 wyświetleń
103 teksty
8 obserwujących
  • Papużka

    30 May 2020, 15:52

    Genialny i niedoceniony! :)