Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja Wena

Od lat trzyma mnie
W inspiracji sidłach
Każe tworzyć i przelewać
Na papier wierszydła

Czasem lekką treść dyktuje
Miodem serce gładzi
Innym razem ponure
Pióro w dłoń mą wsadzi

Bywa, sił mi brak
I gafy wpadają
Nic to dla niej:
"Wszystkim się zdarzają"

Przyczepiła się jak rzep
Już mówi mi "córo"
Stara się usilnie
By nie stygło pióro

Niewolnicą mnie zrobiła
Żyć mi już nie daje
Ciągle każe pisać
Czasu mi nie staje

Działa jak narkotyk
Uzależnia błogo
Lecz gdyby nie ona
Nie byłabym sobą

56 978 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!