Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mapa Myśli

Oczy zamknięte... ale czy śpią ?
Serce kołata, lecz nie siłą swą
Biały dym, jego kłęby unoszą wahania
Opary marzeń, ciche ich szeptania
Czy tam jesteście? Westchnień szum
Przelewa się bezsilny i szary tłum
Gdzie siła ich, gdzie hardość i walka ?
Bylejakość niosą, jak na papier kalka!
Czy jest dla nich ratunek ? Losu odmiana?
Energia gdzieś drzemie, wiatrem smagana
Lecz wichru potrzeba, myśli skrzydlatych!
Różnorodnych, bez barw popielatych
Czy znajdą siebie w tej orkiestrze czasu?
Czy znajdą wyjście ze wspomnień lasu?
Wehikuł zwycięstwa do startu już się zrywa!
Kto karty rozdaje ? Kto wyścig wygrywa ?
Rozwikłasz zagadki te?
Odwrócisz górą karty swe?
Rozstrzygnij...sam...

388 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!