Menu
Gildia Pióra na Patronite

NIE WIEM

o czym pisać mam dziś wiersz?
czy mi powie mały świerszcz?
może tworzyć o miłości?
lecz potrzeba w tym śmiałości...
o odwadze? o potędze?
już mi opadają ręce...
nikt nie prosi nikt nie wspiera
rymów nikt mi nie wybiera
może przestać pisać wreszcie
bo ktoś to przeczyta jeszcze...
na nic wielkie myśli w głowie
chyba wena poszła sobie
pora kończyć te wymysły
chyba zacznę pisać listy...

429 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!