Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieważne...

Oczy zmęczone, smutne,
nieważne...
Łzy ocierane płótnem,
przeważnie...

Ciszą splecione usta,
nieważne...
Dusza samotna,pusta,
przeważnie...

Mrokiem serce spowite,
nieważne...
pod samotnością skryte,
przeważnie...

Dłonie wznoszone błagalnie,
nieważne...
nikt ich nie widzi totalnie,
przeważnie...

Tłum ludzi depcze,popycha,
nieważne...
i dusza z ciała umyka,
odważnie...

Postać leży skulona,
nieważne...
i w samotności kona,
przeważnie...

5621 wyświetleń
56 tekstów
3 obserwujących
  • wolnaenergia

    26 September 2013, 18:16

    Napisałaś piękny wiersz, To ważne!

  • Gunia76

    18 July 2013, 08:56

    Dziękuję kochane za czytanie moich utworów i opinie. Nie ukrywam,że są dla mnie ważne.A wiersze są moją terapią duszy... może kiedyś będą tylko te wesołe...

  • annak

    17 July 2013, 17:12

    smutkiem wersy nasączone...wiersz podoba się...
    pozdrawiam :)))))

  • misiek45

    16 July 2013, 22:02

    Wiersz mimo smutnych wersów jest jak piosenka-pozdrawiam serdecznie :))