Menu
Gildia Pióra na Patronite

sumienie gryzie

Oczy wypalone pytają
d l a c z e g o
nie możesz spisać

testamentu
-------------------------
--(-duchowego-)--
-------------------------
nigdzie nie możesz
znaleźć przyczyny

j e j

imienia
z rozpaczy i nie-mocy
-----------------------------
ból nad-przyrodzenia
-----------------------------
nie da zwyciężyć
moralną ręką
prawą i boską
drogą
kroczysz co dzień

pytasz dlaczego
powiedziała
istnieje
d o m
----------------------------------
t a j e m n i c z y
nad skrawkiem świata
ulicy-granicy spod kamienicy
w mydlanej operze spadających
***********************************

***********************************
w którym są ściany
cztery
pośrodku tegoż domu

zamalowane
na biało

d l a c z e g o j e j t a j e m n i c z y d o m
(...) (...) (...) --------------------------------------- (...) (...) (... )
wszechstronny bez-świt

ORIONA

przyczyną jej imienia
spadających gwiazd
opery mydlanej

972 wyświetlenia
15 tekstów
1 obserwujący
  • 14 November 2011, 10:06

    a kuci, kuci, kuci.k