Menu
Gildia Pióra na Patronite

choć płynie a jakby w miejscu stał

oczy rozżarzone jak węgielki dwa
w nich księżyca blask
na gwieździstym niebie
przekazały myśli uśmiechnięte

z życiem pogodzeni

wiruje świat

w butonierce wspomnień
zasuszony tulipan
o zapachu zatrzymanych

wspaniałych lat

Krystyna A.Sz. 08.05.2017r.

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
  • kuloodporna

    20 April 2021, 22:53

    🌼🌼🌼Przepiękne....🌼🌼🌼

  • Cris

    12 May 2017, 14:21

    Witam Malusia, dziękuję za wizytę i słowa :)
    Miłego dnia życzę :)

  • Malusia_035

    12 May 2017, 11:23

    Miło się czyta takie piękne wersy :)

    Pozdrawiam Cris :))

  • Cris

    9 May 2017, 20:29

    Adnachielu nie zawsze piszę o gwiazdach, ale zawsze zapraszam do poczytania.
    Ja, a Ty ładny mini nakreśliłeś mi.
    Dzięki panowie za pozostawione słowa. :)

  • 9 May 2017, 20:16

    Piękny jest ten kwiat, w czasie zatrzymany.
    Otulany sumieniem spokojnym
    W butonierce wspomnień, pogladowych.
    O zapachu życia, miejsc i twych spojrzeń.

  • Adnachiel

    9 May 2017, 13:50

    Bardzo piękny wiersz.
    Lubię, gdy ktoś opowiada o rozgwieżdżonym niebie :)