Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Blask

Oczy rozbłysły tylko na moment
W spojrzeniu kryje się tajemnica
Nie wszystko jest widoczne
I tęsknoty znów w ciemności granica

I już wcale nie patrzysz
Nawet usłyszeć Cię nie mogę
Ledwo blask Twoich oczu zdążyłem schować
By rozświetlał mi nieznaną drogę

Jak to uczynić
By zachować na zawsze spojrzeń chwilowych światło?
Jak uczynić by nigdy nie gasło
By miłość przestała być wreszcie zagadką?

Wiem za to, jak żyć trzeba co dzień tak samo
I trudno inną drogę sobie wskazać
Byłoby mi łatwiej samemu w ciemności
Lecz z mojego życia nie chcę Cię wymazać

4085 wyświetleń
43 teksty
20 obserwujących