Menu
Gildia Pióra na Patronite

upojny wiosenny oddech

oczy przetarłam
dotarła
słońcem powitała

przymknęłam ponownie
spod rzęs wejrzenie

zieleni
kwitnie przyroda

ponad ziemię unoszą
barwne kwiaty wiosny

ożyje
pnączem aksamitnych róż
tęczy kolorami będzie mienić

zimo ułóż już do snu
w swoim czasie wróć

Krystyna A.Sz. 21.03.2017r.
*

70 237 wyświetleń
955 tekstów
61 obserwujących
  • Cris

    22 March 2017, 17:12

    Malusia
    Piotr
    Dzięki za odwiedziny i słowa...pozdrawiam :)

    Tak Natalio wczoraj słońce dziś deszczyk pieści...wzajemnie.

  • Malusia_035

    22 March 2017, 11:01

    Ale u Ciebie pachnąco i wiosennie Cris :)

    Ślicznie :) Pozdrawiam :))

  • 22 March 2017, 06:33

    Dzień dobry Krystynko .
    Dzisiaj będzie tylko mokła
    jeżeli prognozy nie wpędzają nas w dezinformację
    a jutro wyrośnie
    ona lubi szum deszczu
    jak nic innego na świecie
    Spokojnego dzionka ;)

  • marka

    22 March 2017, 00:33

    spodobał mi się utwór.

  • Cris

    21 March 2017, 23:59

    Natal ach ta Twoja wyobraźnia...odrobinę...
    Spokojnej nocy.

  • 21 March 2017, 09:00

    U mnie jeszcze nie kwitną chyba noszą szorty z wyprzedaży ;):):)
    Bardzo ładna wizja
    najfajniejszy wers ostateczny
    '' radio Z' pozdrawiam na PRODUKCIE KODOWANYM , a by przez przypadek do 500 plus nie zaszło , bez kondona w paranoi .
    Wiersz o nauczycielce napisałam odrobinkę wcześniej ;):):)