Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczy mówią wszystko,
gdy serce jest twarde.
Z góry zakładam prawdę.
Umysły nasze są bardzo blisko.

Usilnie dajesz łodygę,
bym kwiatka nie zobaczyła.
Na siłę wpychasz łodygę
bym prawdy nie odkryła.

Myślisz...że ślepa jestem
lub oczy me dla ozdoby.
Że nie dostrzegam radości
~nie dostrzegam żałoby~
Skreślasz mnie prostym gestem.

Z łodygi rozkwitł kwiat.
Twa głębia tęczówki drga w załamaniu,
by dojść do prawdy nie trzeba wielu lat.
Chyba, że....wolisz żyć w zakłamaniu.

879 wyświetleń
23 teksty
0 obserwujących
  • Artist

    21 April 2014, 12:06

    dziękuję i wzajemnie! :)