Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zawsze wracaj jak noc po dniu...

Oczy...
Już nie są chabrowe
Dziś były smutne jak
Niebo w dni deszczowe

Usta...
Wciąż jeszcze błądziły
Szukając tych, które
Tej nocy się oddaliły

Dłonie...
Samotne się tułały
Ciepła Twego ciała
Nocy tej szukały

Ciało...
Tak samotnym było
Zwinąwszy się w kłębek
Do snu się złożyło

Przyjdź...
Nim świt ze snu wstanie
Przerwij tęskne czekanie
Wróć! Budząc mnie kochanie...

55 411 wyświetleń
1591 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!