Menu
Gildia Pióra na Patronite

niedoskonałe częściowe

Ociekające deszczem okno
płacz - pokoju mówiącej ściany.

Bezwstydnie poszukuje swego
w poranku niosąc ból... niechciany.

https://www.youtube.com/watch?v=VeaLh64wWuQ
Twarzą w twarz rozświetlaj swoje oblicze
nie chowaj miłości i tętna skroni

gdyż kłamią lustra świata - wszystkie
dokąd nie dojrzysz ciepła dłoni.

Dzieląc miłości dni i szarość
rozpoznać daje w części - całość

pokorą co niemożliwe splata
wtula uśmiechy w barwy lata.

Największą ją zwą z cnót możliwych
jej imię od zawsze - to ......

dla żywych.

84 154 wyświetlenia
2127 tekstów
24 obserwujących
  • Elizabetta

    25 March 2015, 20:29

    Wersy bardzo do mnie przemawiają, ładne.