Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Czas"

Oby starczyło mi czasu na błędy.
Te słodko-gorzkie odłamki dobrych chęci
małe finały moich wielkich ambicji
darmowe lekcje pokory, dla wszystkich

Oby starczyło mi czasu na słowa.
Te przemilczane, i te rzucone w twarz
szeptane oczyma, wykrzyczane gestem
co w słonej łzie spływają milionem zdań

Oby starczyło mi czasu dla Ciebie
Wczoraj to też jest jakiś czas...
Chcę nienawidzić, do niemocy spojrzeń
a jednocześnie być jutrem
każdego Twojego dnia

Oby czas mnie nie minął
jak nieznajomego, w tłumie obcych dat
Mam jeszcze chwilę na całe życie
ktoś bardzo rozważnie odmierza mi świat

9698 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący