Menu
Gildia Pióra na Patronite

KAWA

Obudzony porannym zmierzchem
witam przyjaciół sącząc kawę.
Czarną kawę z cynamonem, miodem i białym mlekiem.

Niebieskooka miłość piła
czarną, w szklanym kubku z paskami
przymykając powieki jak opadające fusy.

Lubiłem patrzeć, gdy jej usta
stykały się z dymiącą czernią,
pachnącą aromatem palonych brązowych ziaren.

Niegdyś też piłem czarną kawę.
Dziś jestem wolny więc mam wybór,
czy zachwycać się czernią, czy pić białą, z białym mlekiem.

WARSZAWA 08.10.2018r.

646 wyświetleń
3 teksty
2 obserwujących
  • Sławomir E. K.

    13 June 2020, 15:49

    Janusz Krawczyk dla mnie wolność to stan umysłu. W społeczności nie można być naprawdę wolnym, bo trzeba przestrzegać praw reguł i zasad grupy. Człowiek może być tak naprawdę wolny tylko sam ze sobą. Tak myślę.

  • 13 June 2020, 14:40

    Czy naprawdę jesteś wolny?