Menu
Gildia Pióra na Patronite

wena

Obudziłem się w czasie równoległym
i mam nadal dwie ręce ,
dwoje oczu
także bije jedno serce.
Są tu dwa światy jak kobiety dwie,
jedna żalem wymoszczona
drugiej słowa łapię w lot.
Nie zauważyłem
jak ciemność mnie opuszcza
gdy pierwsze słońce wstaje
dławi złość gdy drugie czerwienią się
chyli na zachodzie .
Błądzę gdzieś w tym labiryncie
próbując znależć drogę
do jednej prawdy chociaż są dwie
nie wiem jeszcze gdzie znajduje się wyjście
do przestrzeni,której noc jest weną
a dzień królową.

14 009 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
  • represjonowany

    22 October 2019, 17:46

    nie czytaj - nie męcz sie