Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obudziłam je dzisiaj nocą...

...
Obudziłam je dzisiaj nocą...
zachwyciły jeszcze bardziej...
przemawiały do mnie tęsknotą
słowem którego nigdzie nie znajdziesz

nabrzmiałe nocy kolorem szeptem płatków
poświatą srebrzystą
tęsknotę przywołały wspomnień
magię chwili jak kryształ czystą

i gdy księżyc w zadumie przystanął
uwodzony ułudy zmysłami
rozrzewnił się i łkał serca blizną
noc tak umie...
bo nie kłamie...

Anita Steciuk

Przejdź post niżej i pomóż mi wygrać finał...

15 409 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!