Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Sen "

Obudził mnie szelest liści
Delikatny wiatr we włosach
Księżyc wpadł na słońce
W sercu nastało lato gorące
Listopadem tęskniące
My boso na zielonej łące
A może to nie był sen
Wstał nowy piękny dzień
Słońce nieśmiało uśmiecha się
Marzenie przez palce przecieka
Ech, listopadzie szalony...
Ja marny 'poeta' natchniony
Piszę wiersze...do wschodu
Do wschodu daleko jeszcze...
Sennie tak

24.11.2021
Przed wschodem słońca pisane
06:37

281 746 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!