Menu
Gildia Pióra na Patronite

*

Obudzić się w deszczu,
wrosnąć w ziemię,
pociągnąć soki,
wziąć tylko tyle ile potrzeba.
Uśmiechnąć się do słońca,
pokołysać na wietrze,
nacieszyć ciepłem,
a potem...
porzucić myślenie,
porzucić oddychanie,
rozpłynąć się w pamięci.
Zniknąć przed zimą.

21 792 wyświetlenia
184 teksty
8 obserwujących
  • sprajtka

    30 May 2020, 21:30

    Och te korzenie...