Menu
Gildia Pióra na Patronite

pytam cię matko(poezja śpiewana)

obserwuję ponurym wzrokiem samoloty na niebie
stoję tutaj samotnie i wspominam ciebie
matką byłaś niezwykłą kształciłaś z cierpliwością
obdarzałaś mnie bez granic nieskończoną miłością

mamo będę taka szczęśliwa
gdy złączy nas śmierć sprawiedliwa
mamo bez ciebie trudno mi żyć
mój syn nie pozwala mi jeszcze do ciebie przyjść

gdy stalowego ptaka ogień pochłonął
i bezlitośnie na ziemię runął
me serce na chwilę się zatrzymało
byłam daleko wiedziałam że coś się stało.

mamo będę taka szczęśliwa
gdy złączy nas śmierć sprawiedliwa
mamo bez ciebie trudno mi żyć
mój syn nie pozwala mi jeszcze do ciebie przyjść

to tylko koszmar zaraz wszystko minie
otworzę oczy upiorny sen wyparuje
jak pojedyncza łza co po rozgrzanym policzku się toczy

i chociaż czas wrażenia zaciera
nieugaszone pragnienie umysł mój rozpiera
być w tym piekle z tobą ramię w ramię
unieść się w powietrze ku niebiańskiej bramie
poczuć nieważkość wolnego ciała
ale czy ty byś tego ode mnie chciała

mamo będę taka szczęśliwa
gdy złączy nas śmierć sprawiedliwa
mamo bez ciebie trudno mi żyć
lecz syn nie pozwala mi jeszcze do ciebie przyjść

3739 wyświetleń
46 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!