Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeklęte

obrzydliwe kreatury
marionetki złej głupoty
oblubieńcy swej obłudy
samolubstwa i ciemnoty

w paszczę bestii podążają
mając kłamstwa za wsze cnoty
prawdę w gniewie zadeptają
tłukąc chciwie w piekła wrota

tępe mordy zakazane
tak jak świnie w strasznym chlewie
bez miłości wychowane
nie wiedzące nic o niebie

idą spać pijani kłamstwem
i grzechami objedzeni
rano budzą się by chamstwem
pluć na dobroć Matki Ziemii.

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
  • 27 April 2020, 11:48

    Czy coś sie stanie jak to przeczytam? Jak tak to co?