Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czterofakt liryczny

===
1) Obrazki nieuchwytne

Gdybym chciał narysować powietrze
Rysowałbym rozwichrzone drzewa
I liście mknące na wietrze
I obłoki spacerujące po niebie
Gdybym chciał narysować miłość
Narysowałbym Ciebie

===
2) Tak to jest

I to jest tak
Że jesteś moim kochaniem
Że zgasłe słońce stanie
I ciemność jak ptak
Rozwinie swoją opończę
Chłodno kryjąc czas
pochylając tylko raz
Nad milczącym końcem
I wtedy okruch pięknego
wciąż będzie lśnił
To moja myśl Ciebie
Jak złota pieczęć
Czasu naszego
Bo czasem jestem dziś w niebie
===
3) Trunek doskonały

Kocham twoje orgazmy i zmęczenie po seksie i pot na skórze..
Kochan twoje palce i włosy gdy dłoń w nie zanurzam
Kocham oddech kiedy śpisz zmęczona
I twoje kocham cudowne ramiona
Kocham ślad twojej szminki na szkle
I zapach choćbym go musnął we mgle
I głos jak światło gorącej duszy
I to że potrafię Ciebie wzruszyć
A mojej miłości jest osnową
Zwykła rzecz cudowna
Że Ty jesteś prawdziwie sobą
I pić Cię mogę do mego serca dna
===
4) Wbrew światu

Między nocą a dniem
Uśmiechnięty ustami
Idę na spacer z psem
Pod wesołym gwiazdami

Serce łopocze w półmroku
Dłonie ciepłe jak słońce
Myśli jak konie w padoku
Tańczą tańce gorące

Idę z psem w ciszy i cieniach
Najszczęśliwszy w kosmosie
Bo miłość do Ciebie świat zmienia
I mogę świat cały mieć w nosie
===

41 978 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
  • 14 February 2021, 01:18

    wszystkie cztery fakty

    wiesz co ważne

    bdb

    od Duse