Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lustro

Obrazie przeszłości - nie umiem zapomnieć,
Wyrzucić z pamięci, podrzeć jak papieru kartkę,
Utul mą duszę w geście pożegnania
I zostaw taką - zmienną i nietykalną.

Ciągle spacerujesz po mej głowie,
Wypełniasz moje myśli,
Zdradzasz muśnięciem przeszłości
Gesty niezrozumianych dusz.

Pochowałam Cię w myślach,
I przyznam : Zignorowałam żałobę.

(Czerwiec 2009)

9355 wyświetleń
77 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!