Menu
Gildia Pióra na Patronite

Metaforyczny fakt

Teksty z obrazami - Metaforyczny fakt - exsilentio
Metaforyczny fakt - exsilentio

Obraz wart tysiąca słów.
Ale jakich?
Kto im pisze szlaki?
Może warto myśleć znów ?

Żeby wzlecieć tam, gdzie ptaki,
Dłońmi dłonie w walcu niosąc,
Światła linii skrzący posąg,
Muszę duszy przejrzeć szlaki.

Zapach zupy, żar poduchy,
Zwarcia skrzące w tańcach,
Jeden cień na szańcach,
I kosmyk złota nad pięknym uchem.

42 001 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!