Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Immagine

Obraz ten istnieje
już tylko w moich snach

dom mojego wuja
stał na polanie
nieopodal rosło od
lat wielkie drzewo

dawało nam cień
na zawołanie
huśtawka gałęzi
kołysała do snu

wczesnym rankiem
budziło mnie słońce
mgły unosiły się
jeszcze nad lasem

a ja w rosę skąpana
brodziłam w zimnej trawie
budząc ze snu motyle

łapałam przed świtem
rześki oddech dnia
ziemia pachniała latem

soczystością zieleni
słodki nektar kwiatów
unosił się w powietrzu

na te ułamki sekund
zamykałam oczy
sercu otwierałam drzwi...
https://www.youtube.com/watch?v=SMmRhB-a3cI&ab_channel=AlOB

65 882 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących
  • HrabiaGreg

    18 September 2021, 20:38

    przypomniało mi się dzieciństwo - dziękuję Ci za to :)

    od kati75