Menu
Gildia Pióra na Patronite

reżyser

Obracać się w kółko,
kręcić, wirować, tańczyć,
pomiędzy dobrem a złem.

Lawirować, szukać, pukać,
ale czy odnajdywać?

Latać, tracić kontrolę i w końcu spadać,
w morze kłamstwa czy prawdy?

Poszukuję siebie, w każdym kroku mojego tańca,
jestem jego twórcą, jego autorem.
Sama wyznaczam rytm oraz melodie, w których się zatracam.

Skrupulatnie dokładam kolejne warstwy biało-czarnego tiulu,
z każdym skrawkiem materiału coraz więcej pojmując.

Niedoświadczony reżyser.
Reżyser dzieła,
dzieła pod tytułem "ja".

264 wyświetlenia
4 teksty
0 obserwujących
  • silvershadow

    10 August 2022, 05:14

    Zapisują nas tysiące rąk.
    Warto przyjrzeć się z różnych stron.