Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwalczyć czy walczyć?

Obok mnie puste miejsce
szklanka z gorącą herbatą,
a nad nią obłok pary.
Nikt po nią nie sięgnie
jak za czasów starych…

Na stole tyle listów
napisanych starannie
a nigdy nie wysłanych.
Kiedyś w kolorowych kopertach
tyle ich dostawałam, tak oczekiwanych…

W ręku mam czekoladki, które lubiłaś
w ramce pogodne zdjęcie.
Teraz jesteśmy wrogami
lecz nie mogę przestać wracać myślami,
do lat, kiedy byłyśmy przyjaciółkami…

9524 wyświetlenia
114 tekstów
83 obserwujących
  • 5 August 2010, 21:18

    Dziękuję bardzo! :)

  • Wichura

    5 August 2010, 20:53

    Miękko się płynie przez ten wiersz, choć nieco gorzki. Zostawiam +.

  • awatar

    5 August 2010, 18:45

    Letkie, lekko się czyta.pozdrawiam +

  • Seneka 18

    5 August 2010, 18:29

    Piękny wiersz...ciepły i serdeczny...
    Myślę,że nie jesteście wrogami skoro tak ciepło się o niej wypowiadasz...więcej Was pewnie łączy niż dzieli...bo dusze Was łączą...a przeszłość jest tylko zwiędłym liściem...