Menu
Gildia Pióra na Patronite

obojętni

Obojętni na płacz dziecka
nieczuli na krzyk cierpienia
w świecie postępu biegnący donikąd
silni aż do własnego zgubienia

Obojętnie przechodzący obok innych
nie zważający na ich troski
oceniający nie znający ich życia
tylko nas inni oceniać nie mogą

Obojętni wobec krzyku cierpienia w ciszy życia
przechodzimy, zapominamy,
czasem przystaniemy
opowiemy rodzinie o dramatach ludzi
o człowieku który upadł na ulicy
lecz wszyscy przeszli obojętnie
Obojętność nasza zabierająca długie lata w cennych sekundach..

1685 wyświetleń
14 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!