Menu
Gildia Pióra na Patronite

Reakcje

ciemne obłoki
przysłaniające oczy
na radość

neuronowe wyładowania
pragnieniem podsycane
czucia jak najgłębiej
niezadowolenia

czucia jak najpłycej
drugiego człowieka

opadasz na ziemię
nagi wypalony
resztką sił
wciskając palce
w twardość realiów istnienia

kopiąc dół pod sobą samym
wydobywasz i połykasz
ziarno nadziei

a ono kiełkuje
w wnętrznościach
krwiobiegiem zalanych

wyczuwając
promieniowanie
białobylowego reaktora

4545 wyświetleń
89 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!