Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obłok jesień pomalował

Obłok jesień pomalował brązem
nad polami snuje się wężykiem
z dymu wstążka

Na tle runa spadają dojrzałe
żołędzie
ktoś je ukradł
to ruda wiewiórka
ukryła je sobie
czym prędzej
pod wyblakłą zielenią
zakopała cenne skarby
w zimowej spiżarni

7579 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!