Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odlot motyli

Obietnic dawnych słowa
Pomiędzy bajki dziś chowam
“My”, “razem” i “na zawsze”
To już nie nasza mowa.

Zasuszam łzy jak kwiaty
Wkładając w baśni karty
By nie odżyły więcej,
Ubieram smutek w żarty.

I jeszcze tylko czasem
Przez jakaś krótka chwilę
Bez mego przyzwolenia
Panoszą się “motyle”

Lecz i im przyjdzie pora
Zasnąć na wieki wieków
Wszak trudno by coś żyło
W na wpół umarłym człowieku.

06.12.2013

10 228 wyświetleń
113 tekstów
106 obserwujących
  • Bogdan Z

    22 December 2013, 18:43

    .................. !!!!!!!!!!!!!

  • 7 December 2013, 20:32

    Dziękuję Wam serdecznie za opinie:)...czasem mnie jeszcze coś najdzie by napisać wiersz:)

  • onejka

    6 December 2013, 19:31

    Treść wiersza jest jak ślad wyryty w korze drzewa, z czasem widoczny coraz mniej, a jednak już zawsze tam będzie...tak i miłość, niby jej już nie ma, a jednak wciąż daje o sobie znać...piękny smutkiem