Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

obiecywał
że nie opuści aż...
nizał słowa
- krople rosy na nić pajęczyny -
ubierał
w naszyjnik wilgotnych
pocałunków

dziś
przenika chłodem
ust kolejnego poranka
wsiąka
w usychającą z tęsknoty trawę
cisza

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!