Menu
Gildia Pióra na Patronite

Już nie mam siły...

Obejmujesz mnie ramieniem,
lecz patrzysz przed siebie
Czy mnie jeszcze kochasz
- tego już nie wiem...
Kwiaty naszej miłości umarły w ogrodzie Raju,
A ja czując powiew samotności
utkwiłam na ciemnych dróg rozstaju...
Serce me skowytem żałosnym się zanosi
nie mam już siły o miłość Cię prosić
I choć sensem mego życia się stała
Ty jej nie chcesz -
chybiona Amora strzała
Mimo mych chęci wielu szczerych
nie będziemy już nigdy razem
Nasz związek był parodią
i niedojrzałości obrazem
Drogi jesteś memu sercu Miły,
lecz ja tego ratować już nie mam siły...

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!