Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ukołysz mnie...

http://www.youtube.com/watch?v=FnJj9VRY4SI

Obejmij mnie proszę ramionami...
przytul do serca bym usłyszała jak bije...
mocniej od mojego które jest bardziej kruche
podatne na smutek...
spójrz w szklistość oczu... błyszczących
jak dwa diamenty na dnie błękitnego oceanu łez
słonych jak nasze życie...
rozbierz mnie z żalu jak z ubrania przed snem
i przeprowadź ścieżką wybrukowaną szczęściem
tak... bym o mnożące się problemy jak ostrężyny
nie raniła więcej stóp.
Ucałuj... abym mogła spokojnie...
kołysana do snu w Twoich objęciach
zapomnieć... zasnąć nie zważając na ból
który siejąc... zbiera swoje żniwo
w postaci naszych udręczonych...
samotnych wtulonych w siebie dusz...
szepcąc... utwierdzaj mnie w przekonaniu
że w zaciszu nocy... odnajdziemy się oboje
zwolnieni od wszelkich myśli i trosk...
pijani z nektaru miłości którym...
wzajemnie będziemy się delektować
poprzez... namiętną wilgoć naszych
spragnionych pocałunków...

Więc proszę... obejmij mnie i... kołysz...
kołysz... kołysz w ramionach...

55 168 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    28 June 2012, 17:09

    Dziękuję...nie zgłaszam sprzeciwu:)

  • R.A.K.

    28 June 2012, 06:59

    Agniesiu jak kołyszącym Ciebie z jakiegoś powodu braknie czasu, to ja z rozkoszą w ich zastępstwie Ciebie ukołyszę... jeśli tylko wola taka będzie Twoja :)
    Piękny wiersz! :)

    Pozdrowionka zostawiam i milusiego dzionka życzę :)

  • agniecha1383

    27 June 2012, 22:26

    Piękniej się marzy... dziękuję:)

  • słoneczniki

    27 June 2012, 22:15

    Czasem tak niewiele potrzeba -

    Więc proszę... obejmij mnie i... kołysz...
    kołysz... kołysz w ramionach...

    -bez względu na wszystko...

    Pięknie się czyta takie słowa szykując się do snu...

  • miramija

    27 June 2012, 19:08

    Ach i ja bym chciała tak ukołysana zostać....

  • misiek45

    27 June 2012, 10:41

    Agnieszko a która z nas nie lubi fantazjowac?Ach te marzenia szkoda tylko że nie wszystkie się spełniają-buziaczki

  • agniecha1383

    27 June 2012, 10:36

    :):):)Irku ...czytam Cię i ...choć nie jesteś kobietą widzę że posiadasz te same cechy którymi mnie tak pięknie obarczyłeś w wypowiedzi:)
    dziękuję:)
    Aguś -to mrzonki pościelowe...ale lubię fantazjować:) całuję:)

  • misiek45

    27 June 2012, 08:58

    Agnieszko pięknie ,romantycznie ,zmysłowo ,uwielbiam Cię czytac- miłego dnia i pozdrawiam sredecznie