Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obdziera z godności, zmusza do hojności.
Soli rany, liże rany...

szepcząc - krzyczy
całując - zostawia łzy goryczy

Rzuca na kolana i podaje rękę gdy trzeba wstać,
budzi gwałtownie, choć chcesz jeszcze spać.
Uczy latać, ale nie uczy lądować,
obstaje przy prawdzie, a uczy blefować.

wstrząśnie, zamiesza
odejdzie, zostanie

Taka jest Miłość, Kochanie...

10 010 wyświetleń
170 tekstów
5 obserwujących
  • zapach_bzu

    12 March 2015, 18:56

    To racja jest...

  • waldii

    28 June 2014, 20:51

    Proste słowa, a jednak w n ich utonąłem. Później jeszcze jeden raz i jeszcze jeden...:)
    Podoba mi się:)

  • RoxyRox

    28 June 2014, 18:46

    Podoba mi się ta zabawa słowem w Twoim wierszu ;)