Menu
Gildia Pióra na Patronite

+ Świnie W Kotlinie +

Obcowałem ze świniami
gdy pracowałem w Kotlinie ...
u faceta, co hodował
na swej farmie te świnie.

Harowałem dwa miesiące
w ich ohydnym fetorze
kiedy często było nawet
minus trzynaście na dworze.

I łapałem ja te świnie
i przez murek przerzucałem,
gdy niektóre były chore
po transporcie, jeszcze małe ...

I kopałem je po ryjach,
gdy im słomę ścieliłem
i kopałem je po zadach
i z pięści czasem biłem.

I ohydne są te świnie
i odrazę we mnie budzą,
lecz ohydę gorszą często
przypisać można ludziom.

Bo właściciel owej farmy
kazał dbać mi o te świnie,
często każąc mnie pogardą
za osiem złotych na godzinę ...

70 826 wyświetleń
1129 tekstów
9 obserwujących
  • Michaelowa

    16 March 2018, 04:47

    Obraz zdechłych świń z kiszkami mnie obrzydza