Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

******

(O Wszechmogący!)
Ty, Który możesz wszystko
Nie spełniłeś żadnego z moich życzeń
a dołożyłeś całe mnóstwo... pragnień
Rozczarowań

Ty - Jeden wiesz
jak ugasić ten płomień
I choć pozwalasz mi błądzić pośrodku doliny cieni
I pić z czary goryczy: Zła się nie ulęknę
kiedy Jesteś ze mną

Ty, nie dając nic - poza pytaniami
Unieważniasz wszystko
i czynisz wszystko - nowe
A odpowiedzią Jest Imię Twoje (******)
Niech będzie pochwalone!

Alleluja

"Ahavti" - kwiecień 2022
(z inspiracji Psalmów 23 i 116)

oprawa śpiewana: MIQEDEM
https://youtu.be/SESYJzhEjK4

28 113 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!