Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Niedorzecznie o tęczy~~

O widzisz tam daleko
Popatrz ujrzyj widzisz już
Tą tęczę usłaną marzeniami
Słońca blaskiem obita
Widzisz
te góry to morze
tą pustkę
Czujesz
Deszcz burza zmysłów znowu tęcza

Zauważasz zmiany
Zmieniły się kolory zmieniają się nadal
Czy przyszłość jest dla Ciebie zagadką
Przeszłość historią
Obitą fałszem

Zmieniłeś scenariusz zastąpiłeś bohaterów
Miała być piękna bajka z happyendem
Zostały nieposkładane kawałki taśmy
To coś w stylu z prawdziwego życia
Takie dosyć skrupulatne
Ale dlaczego nie ma tam Ciebie

Uciekłeś
za te góry
Zamilkłeś
przez tą tęczę

Schowałeś się gdzieś tam daleko
Czułeś pustkę pogubiłeś drogę

Bo nie kochałeś

Nie umiałeś widzieć
Nie umiałeś patrzeć
Nieostry obraz
I zła jakość

Ta tęcza
I te góry
I Ty

A właściwie gdzie teraz jesteś

1665 wyświetleń
35 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!