Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poszukiwanie szczęścia

O szczęście!

Jeśli jesteś, zdradź mi swą kryjówkę
lub chociaż daj najdrobniejszą wskazówkę
gdzie mogę Cię spotkać, bym mógł Cię poznać,
chcąc upragnionych radości doznać.

Dłużej nie mogę, mam dosyć czekania,
ciągłych trudności, wiecznego szukania.
Zbyt długa i kręta do Ciebie droga,
idąc nią umysł ogarnia mój trwoga.

I gdy myślałem, że kryjówkę odkryłem,
wszedłem by sprawdzić, lecz się myliłem.
Tam w środku podstępny siedział pan Los,
co dumny z swych czynów zadarty miał nos.

Drogi powrotnej do domu szukałem,
lecz tylko na próżno się wysilałem.
Utkwiłem w tym miejscu zwanym chaosem,
by krwawe walki toczyć z panem Losem.

24 366 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • Żelek

    8 August 2010, 18:18

    Przeciętny. Jeszcze raz dziękuję za opinię.

  • Żelek

    3 June 2010, 22:47

    Zwykły wiersz, bez żadnych kunsztownych form ;) Ale cieszę się, że komuś się podoba ;)

    Dziękuję bardzo i również pozdrawiam ;)

  • 3 June 2010, 22:28

    Piękny wiersz Marcinie, ciesze się, że trafiłam na twoja stronę z wierszami. Pozdrawiam :)

  • Żelek

    13 May 2010, 20:17

    Dziękuję Wam za opinie, dają mi motywację do dalszego pisania ;)

  • Żelek

    12 May 2010, 19:02

    I dobrze, bo pewnie nie tylko ja takie literówki robię :)

  • topik

    12 May 2010, 18:59

    Dzisiaj właśnie wyszukuję błędy i poprawiam :)

  • Żelek

    12 May 2010, 18:58

    Naturalnie, że ogarnia, dzięki za zwrócenie uwagi ;)

  • topik

    12 May 2010, 18:55

    Chyba nie ogrania tylko ogarnia, ale nie wiem. :)