Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::priorytety::...

O rany ! Zgubiłem klucze !
Przeszukałem kieszenie
Spodni, kurtki, marynarki –
Nie ma !

Wywaliłem śmietnik,
Sprawdziłem pod wycieraczką
I za sąsiadki stanikiem –
Nie ma !

Szedł sobie chłop,
Co zgubił drogę do Nieba.
Pił spokojnie wino, zamiast krzyczeć –
Nie ma !

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • Pytia

    7 October 2011, 13:27

    uwielbiam Twoją twórczość :)))

  • słoneczniki

    8 September 2011, 17:32

    Zaskakujące
    daję plusik:)

  • 17 August 2011, 17:23

    Jak zawsze zaskakująco, daje do myślenia i...wywołuje uśmiech...doooobre- podrawiam:)

  • awatar

    25 July 2011, 18:00

    może popijając wino uchylał drzwi swojego nieba ?,
    może niebo łatwiej znaleźć od butelki wina ?,
    pozdrawiam

  • ....ktoś....

    25 July 2011, 13:21

    O rany dobre;P