Menu
Gildia Pióra na Patronite

próśb kilka dla równowagi koniecznych

o poziomki w lutym słodkie i dorodne
do rzeczy wszelkich cierpliwość
o buty wygodne
o spokój matki Polki
w szarżach z latoroślą
o czas bez wyrzutów
żeby mi w cieniu książki
nie więdła herbata

i pomijając inne
żeby się częstochowski
odczepił

wnioskuję do wszechświata

22 047 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    29 January 2019, 18:25

    Naju, absolutnie nie mam nic przeciwko Twoim ( takim) pięciu groszom :)

    I uśmiechnęła się luterinowa zmarszczek siateczka na trumana słowa...:)

    yestem, smoku skromny, zbyt srogo i niesprawiedliwie całkiem mowę swoją, ,,toporną,, nazywasz :)

    Pozdrawiam wszystkich :)

  • 25 January 2019, 00:45

    Jako że smoków mowa nazbyt prosta, toporna i koślawa
    przyklejam się jęzorem nieporadnym do słów Eli i Kamila :))

  • Kamil Borkowski

    24 January 2019, 19:55

    Niepomierniem ukontentowany z powodu powrotu poezji luterinowej.

  • Naja

    24 January 2019, 19:55

    o umysły otwarte
    zrozumienie, że wszyscy równi jesteśmy
    o mądrość, cierpliwość, wyrozumiałość
    świadomość, że zmierzamy do jednego celu
    a tu i teraz powinno dobre być
    zamiast walczyć, wspierać się powinniśmy
    nie obrażać tylko rozmawiać
    wspólnie znajdując najlepsze rozwiązania...

    Również wnioskuję, dorzucając swoje pięć groszy :-)))