Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zawieszenie

O patrz,
O popatrz,
Idzie
Idzie ta
com ją widział
w pijackim
zwidzie
Tnie mnie
sznytem
moją głowę
tnie na lepszą
i gorszą
połowę
A pół tej
połowy
to zalążek
to zagłosek
mowy mej
A pół tej
ćwierci
to echo
pogłos śmierci
mego ego
mego czegoś
takiego
co nie ma
niczego złego
co nie ma
niczego dobrego
co nie mówi
a milczy
co przeszywa
wzrokiem pół-
-wilczym
pół-ludzkim
bywa, że szalonym
a bywa, że po prostu
onym.

Jestem Ony
Ony zapętlony
zagubiony/znaleziony
gdzieś pomiędzy
snem a jawą
między Łodzią
a

Warszawą.

12 242 wyświetlenia
135 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!